April 2023

Gepubliceerd op 1 april 2023 om 16:25

We hebben een drukke maand achter de rug en eentje die we niet snel zullen vergeten!
In het weekend van 3 en 4 maart hebben we weer gelopen met potgrond. Inmiddels is deze actie echt een traditie geworden. Ook dit jaar liep de verkoop ontzettend goed. Hoewel we elk jaar meer potgrond inkopen, waren we ook deze editie weer uitverkocht en hebben we een nabestelling gedaan. Deze is inmiddels ook bij iedereen bezorgd. We willen u hartelijk danken voor het afnemen van de potgrond en daarmee ook het steunen van onze vereniging! 
Een week later deed het orkest mee aan het Bondsconcours van de OMF in Drachten. Het volgende bericht kon u lezen in de media:

 

Promotie met Lof voor Sereno Baflo

Baflo- Afgelopen zaterdag deed Muziekvereniging Sereno mee aan het concertconcours van de OMF – Friese Muziekbond in Schouwburg de Lawei te Drachten.
In 2017 ging Sereno voor het laatst op concours. Toen promoveerde het orkest van de 5de naar de 4de divisie. Sinds mei 2022 staat het orkest van Sereno Baflo onder leiding van dirigent Paulus de 
Jong. In juli 2022 gooide Sereno al hoge ogen tijdens het Muziekfestival op Borkum. De afgelopen maanden is er hard gewerkt door orkest en dirigent om een prachtig programma ten gehore te brengen tijdens het podiumconcours in Drachten op 11 maart 2023. Maximaal presteren binnen de eigen mogelijkheden was zeker een doel, maar voorop stond een programma te brengen waarvan publiek, jury en de muzikanten zelf uiterst zouden genieten. Hoewel het optreden niet geheel vlekkeloos verliep, was de jury zeer onder de indruk. Als inspeelwerk speelde Sereno Psalm 149. Het eerste grote werk dat op de stander kwam was ‘The Heart of Lithuania’ van Jacob de Haan en het tweede werk was ‘The Power of the Megatsunami’ van Carl Wittrock. Nadien waren dirigent en leden tevreden met het optreden, maar het bleef natuurlijk zeer spannend tot het moment van de prijsuitreiking. Sereno behaalde de 1 na hoogste dagscore met een gemiddelde van 90.25 punten; promotie naar de 3de divisie met lof van de jury. Met name de klank van het orkest en de muzikaliteit waarmee de werken werden uitgevoerd werden door alle juryleden benoemd. Voor Sereno een prachtige prestatie, dat natuurlijk ruimschoots gevierd werd.

 

En nu maken we ons op voor de maand april!
Op 27 april zijn we met z’n allen weer present tijdens het Koningsdagconcert bij Viskenij samen met Excelsior. Aanvang: 10.30 uur. Oud papier halen we op 1 april in Den Andel op en op 29 april in Baflo, Rasquert en Tinallinge. Maar natuurlijk kunt u het ook altijd kwijt in onze container aan de Oude Dijk 26 in Den Andel.

 

Lijkt het u leuk om lid te worden van onze vereniging als muzikant bij de malletband of het orkest? Informeer gerust eens naar de mogelijkheden of neem eens een kijkje op onze website. U hoe! beslist geen eigen instrument te hebben. Jong en oud; iedereen is welkom. Ook is het niet noodzakelijk al te spelen. Je bent nooit te oud om het te leren! Bij zowel de malletband als het orkest is in alle secties ruimte voor nieuwe muzikanten!

 

Namens Muziekvereniging Sereno,

Janneke Meijer