Sereno zoekt dirigent

Sereno zoekt dirigent

 

Muziekvereniging Sereno Baflo 

Zoekt enthousiaste dirigent M/V  

 

Muziekvereniging Sereno is opgericht in 1900 en bestaat uit een fanfare en een malletband. De fanfare bestaat uit circa 25 leden. Daarnaast bestaat het opleidingsorkest ‘De Notenkrakers’. 

 

Muzikale doel/ toekomstbeeld: 

Het orkest komt uit in de vierde divisie. Het niveau wordt voor een groot deel bepaald door de muzikale mogelijkheden van de leden, maar ook de wisselwerking tussen dirigent en leden is van belang. In de afgelopen jaren hebben we succesvol deelgenomen aan het ONFK. In 2017 werden we kampioen in de 5e divisie. In datzelfde jaar promoveerden we naar de 4e divisie en in 2018 werden we kampioen in de 4e divisie. Tijdens onze laatste deelname aan het ONFK in 2019 zijn we als 2e geëindigd. We zijn ambitieus en willen graag verder binnen onze mogelijkheden.    

Daarnaast besteden we veel aandacht aan onze leerlingen door regelmatig projecten op de plaatselijke basisschool te organiseren. De laatste 2 jaar konden de activiteiten op de basisschool vanwege Covid, helaas geen doorgang vinden. Dit hopen we het huidige jaar weer te kunnen oppakken.  

 

Repetitie:
We repeteren op de dinsdagavond waarin we in een ontspannen sfeer samen muziek maken.  Tijdens de repetities zijn de muzikanten enthousiast en gedreven, maar daarnaast is er ook tijd voor het sociale aspect en gezelligheid met elkaar.  

In aanloop naar bijvoorbeeld een concours, ONFK of concert houden wij extra repetities in de vorm van sektie-repetities, extra repetities op bijv. zondagochtend of studieweekenden.  

 

Activiteiten: 

Voorjaarsconcert, zomeravondconcert, Kerstconcert, deelname aan festival, concours of ONFK en daarnaast laten wij ons ook in het dorp zien tijdens verschillende evenementen.     

 

Profielschets: 

Van de nieuwe dirigent wordt verwacht dat hij/zij: 

 • Muzikaal leiding kan geven aan het orkest;
 • In bezit is van het diploma conservatorium HaFaBra directie (of vergelijkbaar niveau);
 • Goede didactische als ook sociale vaardigheden heeft;
 • Initiatief toont en niet bang is een uitdaging aan te gaan;
 • Een natuurlijk leider die het orkest tenminste op het huidige niveau kan houden, maar er met geduld en respect voor de amateurmuzikant verder uit zal halen wat er in zit; 
 • Oog heeft voor de balans tussen muzikale ambitie en ontspanning, dus een juiste balans weet te vinden tussen plezier en professionaliteit en zodoende een goede sfeer creëert tijdens onze repetities; 
 • Samen met onze muziekcommissie een aantrekkelijke programmering kan samenstellen en de muziekkeuze laat aansluiten op de door de vereniging georganiseerde concerten; 
 • Grote affiniteit heeft met en een inspirerende rol speelt bij met name het aantrekken van jeugdleden en hun opleiding. Dit alles is gebaseerd op basis van beleid, visie en goede communicatie; 
 • Betrokken is bij onze vereniging, een verenigingsmens is;
 •  Het net als wij geen probleem vindt af en toe extra te repeteren; 
 • Iemand is die vanaf 30 augustus 2022 op dinsdagavond beschikbaar is van 19.30 uur tot 22.00 uur;

 

 Procedure: 

Uit de reacties op de vacature worden een aantal kandidaten geselecteerd. Vervolgens worden deze kandidaten gevraagd om een proefdirectie te geven. Vanwege onze voorbereiding op het Festival Borkum, zullen deze naar alle waarschijnlijkheid op maandagavond plaatsvinden. Uiteindelijk bepalen de muzikanten naar welke dirigent(e) de voorkeur uitgaat en met wie wij het muzikale seizoen na de zomervakantie zullen starten.  

 

Solliciteren: 

Sollicitaties sturen voor 1 april d.m.v. een e-mail naar:  serenobaflo@gmail.com  

 

met muzikale groet, 

Muziekvereniging Sereno Baflo