Nieuws

Nieuws

potgrond_2022_flyer

25 februari 2022,

Hallo allemaal, 

Inmiddels wordt er door de malletband en het orkest alweer een aantal weken gerepeteerd. Voorlopig nog even geen concerten, maar er zit zeker wel het een en ander in het verschiet. We willen ons hierop goed voorbereiden.   

Het orkest heeft kortgeleden helaas afscheid moeten nemen van dirigent Rik Hoekstra. We waren absoluut nog niet zat van elkaar, maar helaas kon hij het niet langer combineren met zijn andere werkzaamheden en het afstuderen aan het Prins Claus Conservatorium. We vinden dit erg jammer, maar wensen hem heel veel succes met het afronden van zijn studie en voor de toekomst. Gelukkig hebben we inmiddels Martijn Oostra bereidt gevonden om tijdelijk de functie van dirigent te vervullen. Hierdoor kunnen we ons seizoen gewoon afmaken met als hoogtepunt het Festival Borkum op 2 juli. In de tussentijd zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent en hopen we dat we na de zomervakantie met deze persoon het nieuwe seizoen kunnen starten.  

Goed nieuws: we er bijna weer aan met potgrond! De pallets zijn besteld en worden heel binnenkort geleverd. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart komen we weer bij u langs. We hopen dat u ons ook dit jaar weer wilt steunen met deze actie. Wij hebben er heel veel zin in!  

Het duurt nog even voordat u ons weer ziet om het oud papier op te halen: 

  • 2 april Den Andel 
  • 23 april Baflo/Rasquert 
  • 9 juli Den Andel 
  • 3 september Baflo/Rasquert 
  • 8 oktober Den Andel 
  • 24 december Baflo/Rasquert 

Maar natuurlijk kunt u het ook altijd kwijt in onze container aan de Oude Dijk 26 in Den Andel.  

 

Lijkt het u leuk om lid te worden van onze vereniging als muzikant bij de malletband of het orkest? Informeer gerust eens naar de mogelijkheden of neem eens een kijkje op onze website. U hoeft beslist geen eigen instrument te hebben. Jong en oud; iedereen is welkom. Ook is het niet noodzakelijk al te spelen. Je bent nooit te oud om het te leren! Bij zowel de malletband als het orkest is in alle secties ruimte voor nieuwe muzikanten.  

 

Namens Muziekvereniging Sereno, 

Janneke Meijer 

screenshot_20211117-224740_facebookscreenshot_20191122-090005_facebook

De jaarlijkse potgrond-aktie was weer een groot succes! We willen iedereen hartelijk bedanken voor de financiële steun door het afnemen van de potgrond,  maar ook de vele giften die we daarbij mochten ontvangen.

img-20190308-wa0002

Geslaagde donateursavond 2019 in Den Andel

Op zaterdag 2 maart 2019 hebben we weer ons jaarlijkse Donateursconcert gegeven in Dorpshuis ”Op Streek” in Den Andel.  Speciaal voor deze avond hadden orkest en malletband weer een afwisselend programma ingestudeerd, maar waren De Notenkrakers ook van de partij. Kees Heemenga nam na vele jaren afscheid van Sereno. Kees is iemand die zich altijd op vele manieren ingezet heeft voor de vereniging. Zo is hij naast spelend lid ook jaren penningmeester geweest, altijd van de partij als de handen uit de mouwen moesten worden gestoken en kon men bij mankementen aan het instrument ALTIJD bij Kees terecht. We kijken terug op vele mooie jaren waarin prachtige herinneringen zijn gemaakt. Kees: We bedanken jou voor je tomeloze inzet en hopen tegelijkertijd dat we je nog vaak mogen begroeten tijdens onze activiteiten!

dsc_1727

Terwijl er afscheid werd genomen van Kees was er aan de andere kant ook feest, want de zusjes Jannie en Mannie zijn dit jaar 50 jaar lid bij onze vereniging. Dat is natuurlijk iets waar je niet zomaar aan voorbij kunt gaan! Teveel aandacht voor dit gebeuren wilden ze eigenlijk niet, maar ze werden wel even voor op het podium geroepen waar ze een prachtige speech van voorzitter Irma de Groot kregen als blijk van waardering voor zoveel jaren van inzet. Beide dames hebben ook een lange periode in het bestuur gezeten en altijd flink wat werk verzet!! Voorlopig stoppen ze nog niet, dus wat ons betreft: Op naar de 60 jaar!

dsc_1745

Het hoogtepunt van de avond was misschien wel het fantastische optreden van De Notenkrakers. Wat een mooi opleidingsorkest heeft Sereno! Met veel enthousiasme zetten de jongste muzikanten een spetterend optreden neer en waren ze daarmee letterlijk en figuurlijk het stralende middelpunt van deze avond.

dsc_1724